De voordelen van het laten stucen van je muur

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

 

Bij zo goed alle nieuwbouwhuizen, zal je zien dat de muren zijn voorzien van stucwerk. Nieuwbouw stucen is immers een stuk sneller en ook strakker, dan wanneer je het op een andere manier doet. Uiteraard is het aan jezelf of je dit wel of niet wilt. Wel is het zo, dat het laten stucen van je muren de nodige voordelen met zich meebrengt. Om je een idee te geven welke voordelen het allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Dus twijfel jij of het laten stucen van je wanden een verstandig idee is, dan is het goed om deze voordelen goed in je op te nemen.

Voordelig

Eén van de grote voordelen van het laten stucen van de wanden in je huis, is dat het relatief goedkoop is. Uiteraard is het wel afhankelijk van de manier waarop je dit laat doen. Kies je er namelijk voor om dit te laten doen door middel van normaal stucwerk, dan zal het doorgaans een stuk prijziger zijn, dan wanneer je een groot oppervlak laat stucen door de stukadoors van wandgrimeurs met spackspuiten.

Strak

door je muren te laten stucen, zal het een stuk strakker ogen. Dit heeft als voordeel dat je je muren daarna gemakkelijk kunt voorzien van een kleurtje of een mooi stukje behang. Doordat je muren glad en dus ook strak zijn, zorg je ervoor dat het resultaat direct verbluffend is. 

Snel

Het grootste voordeel aan het laten stucen van je muur is waarschijnlijk wel de snelheid wat het met zich meebrengt. Uiteraard heeft het geheel wel even de tijd nodig om goed te kunnen drogen, maar het aansmeren ansich neemt vaak niet zo heel lang in beslag. Mede daarom is het dus een goede manier om flinke slagen te kunnen maken. Wanneer er namelijk is gestuct, kan er ook voorzichtig worden begonnen met onder andere het egaliseren van de vloer.

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.