Waar komt de vrijdagmiddagborrel vandaan?

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Wanneer het vrijdagmiddag is betekent dat maar één ding: De vrijdagmiddag borrel. Een heerlijk drankje na het werk. Of je nu naar de bar gaat met je collega’s of bijpraten met vrienden, er gaat niets boven ontspannen met een paar drankjes op de vrijdag. Waar dit fenomeen precies vandaan komt lees je in deze blog. 

 

De geschiedenis van de vrijdagmiddagborrel

De vrijdagmiddagborrel is al eeuwenlang een traditie, die teruggaat tot het oude Griekenland. De Grieken dronken wijn om zich te ontspannen en het einde van de werkweek te vieren. Tegenwoordig pakken we een mooie fles Taittinger champagne erbij om de week goed af te sluiten. 

 

Deze traditie werd door de jaren heen voortgezet, waarbij verschillende culturen er hun eigen draai aan gaven. In het middeleeuwse Engeland gingen arbeiders na het werk naar de plaatselijke herberg en genoten van een paar pinten bier.

 

In recentere tijden is de vrijdagmiddagborrel een populaire sociale gebeurtenis geworden in vele delen van de wereld.

De voordelen van de vrijdagmiddagborrel

Er zijn veel voordelen verbonden aan een paar drankjes op vrijdagmiddag. Hier zijn er een paar:

  • Het is een geweldige manier om te ontspannen na een lange werkweek.

  • Het is de perfecte gelegenheid om bij te praten met vrienden of collega’s.

  • Het is een geweldige manier om te ontspannen en je zorgen even te vergeten.

De perfecte vrijdagmiddagborrel organiseren

 

Als je van plan bent vrijdagmiddag wat te drinken, wil je er zeker van zijn dat ze goed geregeld zijn. Dit is hoe:

  • Kies de drank verstandig. Als je een paar uur gaat drinken, is het belangrijk een drankje te kiezen dat je niet te snel dronken maakt. Een goede optie hiervoor is wijn of bier.

  • Zorg voor voldoende eten. Drinken op een lege maag is nooit een goed idee. Houd wat snacks bij de hand, zodat je kunt genieten van zonder te dronken te worden.

  • Zorg voor niet-alcoholische opties. Niet iedereen drinkt alcohol, dus zorg ervoor dat je wat frisdrank of sap beschikbaar hebt voor degenen die niet drinken.

  • Stel een limiet voor jezelf. Het is belangrijk om je grenzen te kennen en je daaraan te houden. Als je niet zeker weet hoeveel je aankunt, begin dan met één drankje en kijk hoe je je daarna voelt.’

De vrijdagmiddagborrel is de perfecte manier om tot rust te komen na een lange week. Door deze tips op te volgen, ben je verzekerd van de perfecte vrijdagmiddagborrel.

 

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.