Goud kopen om een recessie te overwinnen

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Sommige economen voorspellen dat er begin 2023 een milde recessie gaat komen. Een recessie is een toestand waarbij de waarde van de valuta daalt, waardoor de prijs van goederen duurder wordt. De recessie waarmee we worden geconfronteerd, is de impact van de COVID pandemie en de energiecrisis veroorzaakt door de Russisch-Oekraïense oorlog. Niemand kan de daling van de waarde van deze valuta stoppen. Hoe kun je veilig investeren tijdens de recessie? Dat lees je hier!

De enige manier om geld te sparen

Wanneer de nominale waarde van valuta hetzelfde blijft terwijl de waarde daalt, wordt je geld feitelijk verdisconteerd zonder dat je het weet. Dit is een heel groot probleem voor degenen die grote hoeveelheden liquide geld hebben. Sommige mensen zullen hun geld gebruiken om activa te kopen. Goud kopen is een van de beste dingen die je kunt doen.

Waarom goud?

Goud is een waardevolle grondstof die gemakkelijk kan worden verhandeld. Goud wordt door iedereen ter wereld geaccepteerd. Er is altijd wel iemand die het wil kopen. Goud kan ook bijna overal worden verkocht. Met dit gemak is goud de beste investering wanneer er sprake is van inflatie of zelfs een recessie.

De relatie tussen goud en een recessie

Als de inflatie stijgt, volgen de goudprijzen meestal. Dit komt omdat beleggers goud zien als een inflatiehedge. Goud is een waardevol bezit naarmate papiergeld aan waarde verliest. In goud beleggen is daarom een verstandige keuze. Je kunt er zeker van zijn dat de prijs van goud zijn waarde zal behouden of zelfs zal stijgen.

Het is een fysiek iets!

Aangezien goud een fysiek bezit is, heb je een locatie nodig om het goud op te slaan. Je kunt het niet zomaar overal bewaren. Er zijn reële veiligheidsrisico’s waar je rekening mee moet houden, vooral als iemand weet dat je 10.000 euro aan goud in je kelder hebt. Omdat echte beveiliging geld kost, heeft het opslaan van goud ook een reële kostprijs.

Authenticiteit

Een ander aandachtspunt is authenticiteit. Als je besluit om gouden munten te kopen, zorg er dan voor dat ze echt zijn. Hoewel verificatie eenvoudig is, kost het tijd en brengt het risico’s met zich mee. Koop dus altijd bij een vertrouwde verkoper.

 

https://www.doijerkalff.nl/

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.