Zaken Nu
Image default
Horeca

Roestvrij stalen werkbank kopen? Let hierop!

Het kopen van industrieel meubilair vereist een zorgvuldige planning en overweging. Een RVS werkbank daarentegen is een onmisbaar item in elke instelling. Zoals bij elke grote aankoop, is het van cruciaal belang om de juiste beslissing te nemen. Als je overweegt om een roestvrijstalen werkbank aan te schaffen voor je keuken of productiefaciliteit, zijn hier enkele dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een bestelling plaatst.

Staal en roestvrij staal zijn niet hetzelfde

Er zijn verschillende werkbanken die je kunt kopen bij bedrijven zoals horeca centrum Brabant. Je moet echter letten op de verschillende varianten. Staal en roestvrij staal hebben, ondanks hun gelijkaardige namen, verschillende samenstellende elementen. Volgens de World Steel Association is staal ijzer gesmeed met koolstof en bevat het doorgaans minder dan 2% koolstof en 1% mangaan. Staal bevat sporen van zwavel, zuurstof, fosfor en silicium. Roestvast staal bevat chroom en andere legeringselementen waardoor het metaal bestand is tegen corrosie. De samenstelling van nikkel verandert bijvoorbeeld afhankelijk van het gebruik. Als gevolg hiervan kan het iets duurder zijn dan koolstofstaal. Dit maakt roestvrij staal een niet-poreus oppervlak. Het geeft aan dat vloeistoffen er niet doorheen kunnen. Dit helpt bacteriën, schimmels en andere veelvoorkomende ziekteverwekkers op afstand te houden.

Duurzaamheid is belangrijk

Er zijn tal van kenmerken waarom roestvrij stalen werkbanken met metalen of stalen afwerkingen populair zijn. Houd er echter rekening mee dat als een werkbank een industriële uitstraling heeft, dit niet betekent dat deze is gebouwd om de harde omstandigheden van je ruimte te weerstaan. Werkbanken van commerciële kwaliteit zijn daarentegen vaak bestand tegen sterke chemicaliën en andere keukenproducten zoals olie en scherpe of zware dingen. Verschillende componenten van je keuken kunnen echter het gebruik van staal versus roestvrij staal vereisen, dus het is van cruciaal belang om vast te stellen welk type staal het meest geschikt is voor de omstandigheden van je werkplek.

Plaats van aankoop

Bij verschillende bedrijven kun je terecht voor een ruim assortiment RVS Werkbanken. Ze hebben allemaal een showroom die je kunt bezichtigen. Naast de werkbank zijn er nog vele andere apparatuur die je kunt kopen om je keuken uit te rusten.

 

https://www.horecacentrumbrabant.nl/