Waarom is de QR code zo populair?

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

aak jij nog steeds gebruik van fysieke visitekaartjes, dan is het natuurlijk tijd voor verandering. Met de komst van de QR code kun je namelijk veel eenvoudiger en ook sneller je persoonlijke gegevens met iemand delen. Zo is het visitekaartjes bestellen niet meer noodzakelijk. Mits je natuurlijk gebruikmaakt van de visitekaartjes met NFC, zodat mensen je visitekaartje alleen maar even met hun smartphone hoeven te scannen. Wil jij weten waarom de QR code zo ontzettend populair is geworden de laatste tijd? Lees dan snel verder!

 

Wat is een QR code eigenlijk?

Voordat we verder gaan, is het eerst goed te weten wat een QR code nu eigenlijk is. De QR is een scanbaar vierkant bestaande uit zwarte en witte blokjes, ofwel de moderne variant van de streepjescode. In deze code kun je verschillende soorten informatie verwerken, zoals een doorverwijzing naar een bepaalde website. Het gebruik ervan is erg makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is de code te scannen met de camera van je telefoon en te klikken op de link die verschijnt. Op je telefoon opent dan een nieuw scherm, zodat je direct kunt zien waar je naartoe wordt geleid. 

 

De voordelen

Nu je het antwoord op de vraag; hoe scan je een qr code weet, is het goed te kijken naar de voordelen welke het je allemaal te bieden heeft. Het lijkt namelijk overbodig, maar dat is het dus absoluut niet. Het grote voordeel van een QR code, is dat je deze perfecte kunt inzetten als offline marketing tool. Doordat de code bestaat uit codetaal, is het voor de persoon die deze code ziet, nog een raadsel wat erachter schuilgaat. Dit is dus de perfecte manier om iemand te triggeren de code te scannen en zo een bepaalde boodschap over te brengen. Daarnaast werkt de code ook snel en is het ideaal om relatief veel mensen te bereiken met weinig inspanning. Zo heb je voor een QR code niet meer ruimte nodig, dan bijvoorbeeld een vierkant van 1 bij 1 centimeter. De informatie die achter deze code zit, kun je dan vervolgens op de webpagina laten zien, zodat je geen hele advertentie hoeft op te maken.

 

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.