Zaken Nu
Image default
Detailhandel

Deze twee kantooritems zijn het waard om in te investeren

Ben je net een bedrijf gestart en wil je je (thuis)kantoorruimte gaan inrichten? Of ben je ooit gestart met tweedehands materiaal en wil je het nu eens professioneel gaan aanpakken? Dan raden we je aan om te investeren in een goede kantoor printer en kwalitatieve kantoormeubelen. Lees hier waarom en waar je op let bij de aanschaf.

Vier redenen voor een goede kantoor printer

Geen enkel bedrijf kan zonder een (goede) kantoorprinter. Dit is waarom:

  1. Als je prints naar relaties stuurt, wil je natuurlijk dat die er goed uitzien. Een strak, stabiel printresultaat is daarbij een must.
  2. Je bespaart kostbare tijd, doordat een goede printer niet onnodig traag of om de haverklap kapot is.
  3. En daarmee (zie punt 2) bespaar je jezelf en de eventuele andere gebruikers ook een hoop frustratie.
  4. Een goede kantoorprinter sluit aan bij je printbehoeftes, zodat je niet bij de minste of geringste klus (denk aan kleurenkopieën, A3-uitdraaien of dubbelzijdige prints) hoeft uit te wijken naar een printshop.

Waar let je op bij het kopen van een kantoor printer?

Het kiezen van de ideale printer is best lastig. Hier belichten we een aantal zaken waar je op kunt letten.

Laser of inkjet?

In kantoren waar veel wordt geprint, ligt een laserprinter voor de hand: die blinkt uit in snelheid en lage kosten per pagina. Laserprinters werken daarnaast met toners, die vaak een hogere capaciteit hebben dan de cartridges van inkjetprinters. Je hoeft ze daardoor minder vaak te verwisselen.

Inkjetprinters zijn daarentegen juist perfect voor het afdrukken van ontwerpen en foto’s waarbij kleuren perfect weergegeven moeten worden. Creatievelingen kiezen dan ook vaak voor dit type printer.

Single function of multifunctional?

Multifunctionals kunnen niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren. Ze zijn vaak ook voorzien van handige extra’s, zoals papierladen voor enveloppen of briefpapier, een nietjes-systeem en de mogelijkheid om te scannen naar e-mail. Ze zijn bedoeld voor het printen van grote volumes en worden doorgaans door een groot aantal mensen gebruikt.

Soms zijn al die extra’s helemaal niet nodig: dan volstaat een simpele single function printer. Heb je een bedrijf met meerdere printers? Dan kun je ook voor een mix van beide printertypes kiezen.

Naast de keuze tussen een laser- of inkjetprinter en single function of multifunctional, is het belangrijk om je af te vragen of je alleen A4- of ook A3-formaat wilt printen, en of je bijvoorbeeld dubbelzijdig wilt kunnen afdrukken en scannen.

Goede kantoormeubelen: voor wie koop je die?

De tweede must voor een professioneel kantoor: kwalitatieve kantoormeubelen. Bureaus en bureaustoelen vormen de basis van je kantoorinrichting, maar denk ook aan vergadertafels, monitorarmen, bureaulampen, kapstokken, klokken en ergonomische producten.

Een ruimte die met zorg is ingericht, met oog voor stijl en comfort, straalt professionaliteit uit. Belangrijk als je regelmatig bezoek ontvangt!

Je kantoor goed inrichten doe je echter niet alleen voor de buitenwereld, maar vooral ook voor jezelf en je eventuele personeel. Wist je dat de werkomgeving veel invloed heeft op welzijn en productiviteit? Kleurgebruik, planten, verlichting, indeling, maar zeker ook meubels zijn daarbij belangrijke factoren. Vooral ergonomische kantoormeubelen kunnen het welzijn van je medewerkers verhogen. En een hoger welzijn vermindert het ziekteverzuim. Daarnaast zijn medewerkers met ergonomische werkplekken beter gemotiveerd en langer tevreden. Doordat je met de inrichting van je kantoorruimte de gezondheid en het welzijn van de medewerkers vooropstelt, neemt de productiviteit toe.

Drie factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van kantoormeubelen

Als je nieuwe kantoormeubelen gaat uitzoeken, is het goed om op deze drie punten te letten:

  1. Ergonomie. Hierboven las je het al: een ergonomische werkplek zorgt voor gezondere werknemers.
  2. Afmetingen. Om je kantoorruimte goed te kunnen indelen, is het goed om te weten hoeveel werkplekken erin passen en hoe je ze het beste neerzet.
  3. Vormgeving. Zoek meubels die passen bij de look & feel van jouw kantoor, of de look & feel die je wilt neerzetten. Materialen, vormen en kleuren zijn daarbij belangrijk.

Goed om je te oriënteren

Kan je hulp gebruiken bij het kiezen van een kantoor printer en/of kantoormeubelen? Schakel dan een bedrijf in! Er zijn speciale ontwerpbureaus voor kantooromgevingen. Op het gebied van printers zijn er bedrijven die zich specialiseren in MPS: managed print services. Zij kunnen je helpen de beste printer(s) voor jouw situatie te kiezen en wellicht ook (delen van) het printeronderhoud uit handen nemen.