Zaken Nu
Image default
Bedrijven en samenleving

De 3 voordelen van hardlopen

De 3 voordelen van hardlopen

 

Heb jij jezelf voorgenomen om wat meer te gaan bewegen, maar je vindt het maar niks om naar een sportschool te gaan of om een teamsport te moeten beoefenen, dan is een individuele sport zoals hardlopen natuurlijk echt iets voor jou! Het is namelijk dusdanig laagdrempelig, dat in principe iedereen het kan doen. Met de juiste outfit en instelling kun je wanneer je de voordeur uitloopt natuurlijk zo een paar honderd meter beginnen te rennen. Toch is het wel iets complexer dan dat! Om je een idee te geven wat de voordelen zijn, hebben we de 3 belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Uiteraard zijn er veel meer te bedenken, maar dit zijn de meest voor de hand liggende.

 

Je hoeft met niemand rekening te houden

 

Het grootste voordeel aan een sport die je alleen beoefent, is dat je met niemand rekening hoeft te houden. Dat betekent dus concreet, dat wanneer jij geen zin hebt om te trainen omdat het buiten 25 graden is, jij aan niemand verantwoording hoeft af te leggen waarom jij in je elomi bikini aan het water gaat liggen. De andere kant van de medaille is natuurlijk, dat je wel ontzettend veel discipline nodig hebt om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk wel gaat trainen. Kortom, het niet zowel een voordeel als nadeel.

 

Het is laagdrempelig

 

Hardlopen kan iedereen, althans wanneer je lichaam het toestaat. Heb je gezondheidsrisico’s, dan doe je er wellicht goed aan eerst een arts te raadplegen om te kijken of het wel zo verstandig voor je is als dat je zelf denkt. Ben je verder gezond, dan kun je in principe direct beginnen. Uiteraard is het wel zaak dat je een paar goede hardloopschoenen en hebt en ook de vrouwen zijn voorzien van een anita bh in sport uitvoering en dan kun je van start. Lopen doen we immers al ons hele leven, dus dat hoeven we gelukkig al niet meer te leren. 

 

Relatief goedkoop

 

Omdat je verder niet vastzit aan een bepaald abonnement, hoef je je geen zorgen te maken over eventuele onverwachte kosten. Dat komt, omdat je alleen een paar goede schoenen hoeft aan te schaffen en eventueel een sport bh. Wel kan het zo zijn, dat wanneer je wat grotere borsten hebt, je hiervoor een speciale bh grote maten nodig hebt, die waarschijnlijk een paar tientjes duurder uitvalt. Dat maakt natuurlijk over het gehele plaatje niet het verschil.