Welke voordelen biedt IT Recycling voor bedrijven?

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

IT recycling is in korte tijd een hot item geworden in de ICT-sector. Dit heeft meerdere oorzaken. Belangrijk bij de opkomst van bedrijven die IT recycling verzorgen, is de algemene maatschappelijke trend om de circulaire economie te bevorderen, waarbij steeds meer producten, materialen en grondstoffen hergebruikt worden. Een rol speelt verder het feit dat elektronica tegenwoordig steeds sneller aan vervanging toe is. Ook heeft de keuze voor het laten recyclen van elektronische apparatuur door een IT professional een aantal zeer interessante voordelen voor bedrijven en voor particulieren die oude elektronica hebben liggen.

Bij IT recycling word je volledig ontzorgd door de IT professional

Wat veel ondernemers fijn vinden aan IT recycling door een betrouwbare IT professional is de totaalservice die wordt verleend. De in te leveren apparaten worden door het betreffende bedrijf op locatie opgehaald. De opkoper komt bij je langs, wat je een hoop gesjouw en gedoe met losse apparaten bespaart. Verder zorgt het IT bedrijf ervoor dat alle gevoelige data en informatie die op de harde schijven van jouw computers staan, volledig en zorgvuldig worden gewist. Ook hier hoef je zelf niet achteraan te gaan.

Opgeruimd staat netjes

Naast de volledige service van A tot Z, profiteer je als bedrijf ook van IT recycling doorat dit lekker opruimt binnen je bedrijf. Je bent zeker niet de enige ondernemer die een of meer ruimtes volgestopt heeft met oude computers, defecte serverkasten, versleten laptops en soortgelijke IT-afval. Immers: weggooien doe je niet, omdat er op de servers en computerchips nog privacygevoelige of bedrijfsgevoelige informatie kan staan. En die moet natuurlijk niet in handen komen van andere partijen. Dit probleem is echter geen kwestie meer wanneer je, zoals we hierboven al stelden, een gespecialiseerd ICT-bedrijf inschakelt om jouw ICT-apparaten te recyclen. Dus: maak je opslagruimte(s) leeg en profiteer van de extra kantoren of lokalen die je vanaf nu tot je beschikking hebt!

Werkplek

Een leuke extra ‘zakcent’

IT recycling kan een leuke extra ‘zakcent’ (lees: een zak euro’s) opleveren voor ondernemingen. Als je oude computers, laptops en smartphones voorradig hebt die nog inzetbaar zijn na refurbished te zijn, betaalt een IT professional je hiervoor uit. Natuurlijk wordt je niet direct rijk van deze vergoeding, maar het is wel mooi meegenomen en… je hoeft er niets voor te doen! Voor het geld dat recycling van computerapparatuur oplevert, is vast wel een nuttige bestemming te vinden. Zo kun je er een of meer leuke personeelsuitjes mee organiseren. Of je investeert het geld in de aankoop van nieuwe laptops, mobiele telefoons en/of desktopcomputers. Verzin zelf maar wat je met de opbrengst doet. Wat je ook besluit: geld is altijd prima als je het in de schoot geworpen krijgt!

Minder afval naar de stortplaats

Bijzonder fijn aan aan IT recycling is positieve uitwerking die recyclen heeft op het milieu. Door jouw oude ICT-apparatuur te hergebruiken, draag je direct bij aan het verminderen van de hoeveelheid bedrijfsafval. Hoe minder gebruikte materialen en producten er naar de stortplaats gaan, hoe beter dit is voor het milieu. Doe ook mee en kies voor IT recycling door een IT professional!

Meer informatie nodig? Dat is zo geregeld

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden om ICT-apparaten in te leveren voor recycling? Benader dan een IT professional in jouw omgeving om dit voor elkaar te maken. Een mooi voorbeeld is CTC IT Solutions. Dit is een bedrijf die jaren ervaring heeft in IT recycling en waar je om vrijblijfend advies kan vragen. 

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.