Zaken Nu
Image default
Bedrijven en samenleving

Je zakelijke evenement leuk aankleden

Zakelijke evenementen kunnen erg goed zijn voor het onderlinge contact en de relatie tussen werknemers, leidinggevenden en zelfs externen die voor het bedrijf actief zijn. Maar dan moet je wel een evenement wegzetten waar nog lang over nagepraat wordt. In positieve zin dan. Teveel zakelijke evenementen draaien om saaie toespraken waar (bijna) niemand op zit te wachten. En verder precies dat. Veel wachten. Dat kan, en moet ook eigenlijk een stuk leuker. Je wilt niet alleen een agenda delen of doelen kenbaar maken maar er ook meteen en moment van gezellig samenzijn van maken. Gebruik daarom de onderstaande tips om een interessant maar vooral ook gezellig, zakelijk evenement weg te zetten.

Ga iets actiefs doen!

Sport verbroedert hoor je weleens. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Samen op een ongedwongen manier als team samenwerken. Je kunt er zelfs een toernooi van maken en aan het eind leuke sportprijzen uitreiken. Dan heb je meteen weer een leuk momentje tijdens de prijsuitreiking na het evenement. Zorg er daarbij wel voor dat je iets organiseert dat voor iedereen toegankelijk is. Hou dus rekening met mensen die minder valide zijn en zorg dat er voor hen ook leuke activiteiten bij zitten. Leg ook contacten met bedrijven uit de buurt voor de levering van materieel en maak er meteen een promotieactie voor je bedrijf van door bijvoorbeeld banners te bestellen met je bedrijfslogo.

Zorg voor een leuke afsluiter

Net zoals bij films onthouden mensen later vooral het begin en het eind van een evenement. Probeer daarom een leuk einde te verzinnen om de dag mee af te sluiten. Dat kan om een speech onder het genot van een borreltje gaan. Maar het is ook leuk om met de deelnemers samen lekker wat te eten. Wil je het grootser aanpakken, dan is het een uitstekend moment voor een feestje, compleet met catering.