Zaken Nu
Image default
Materialen

Hoe kan een nagelstyliste het beste te werk gaan?

De baan van een nagelstyliste ziet er van de andere kant heel eenvoudig uit, omdat het voor veel mensen om tien vingers en tenen gaat, maar dat is het niet. Het vergt veel creativiteit, geduld en precisie. Bij dit werk gaat het echt om het spreekwoord ‘oefening baart kunst’. Maar naast veel oefenen en het hebben van een visie zijn er een aantal dingen die de skills van een nagelstyliste kunnen versterken, zoals een lamp met vergrootglas of nagelolie voor de echte finishing touch. Zo zijn er wel meer dingen!

Een lamp met vergrootglas 

Voor een nagelstyliste is een lamp met vergrootglas een goede, bijna onmisbare vriend. De lamp vergroot de objecten waar je mee wilt werken en verlicht tot het kleinste detail, waardoor het twee hulpmiddelen in één wordt. Bij het gebruiken van de lamp met vergrootglas krijg je een erg duidelijk beeld en kun je volledig handenvrij werken. Je hebt ook de keuze om te kiezen tussen drie lichtstanden, wat alleen maar helpt het krijgen van meer precisie.

Een bufferblok

Met een bufferblok ontvet je nagels en ruw je ze op. Zo polijst je de nagels voor de volgende stap; de nagels plakken. Doordat de nagels ruwer zijn zal de gel en acryl beter hechten, waardoor het ook een onmisbare product wordt. Zonder dit product zal de manicure niet het gewenste resultaat krijgen.

Een nagelfrees set

Een nagelfrees set is geschikt voor nagelstyling en het verzorgen van de nagelriemen en de nagel zelf. Je kunt het gebruiken om te vijlen, maar ook wanneer je de nagels wilt inkorten. Met een nagelfrees kun je het oude product weg vijlen, maar je kan ook het nieuwe product glad vijlen. Het is van belang dat een nagelfrees verschillende vermogen heeft. Soms is het beter als het langzaam gaat en soms juist andersom, dus je moet verschillende snelheden kunnen instellen. Bij het gebruik ervan is de gouden tip dat je de frees het werk laat doen. Zet er niet te veel druk op.

Het verschil tussen de nagelfrees en een nagelvijl

In principe hebben de nagelfrees en nagelvijl hetzelfde idee: de nagels vijlen, oftewel glad maken. Het enige verschil is dat je de nagelvijl handmatig moet gebruiken. Bij nagelfrezen ben je sneller en preciezer bezig, omdat het vijf opzetstukjes en verschillende snelheden heeft.

 

De juiste mindset

Het is dus erg belangrijk dat je het verschil weet tussen de producten en dat je weet welke producten onmisbaar zijn en welke meer optioneel. Maar het allerbelangrijkste is dat je weet dat een nagelstyliste alsnog iets zakelijks blijft hebben.

 

https://www.vergrootglas.com/