De voordelen van een systeemvloer

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Wie op korte termijn extra overdekte ruimte nodig heeft voor bijvoorbeeld opslag, kan natuurlijk een bestaande loods huren. Vaak staat zo’n hal echter ver van je eigen bedrijfsterrein. Daarnaast voldoet zo’n bestaande loods lang niet altijd aan de eisen voor jouw doelstellingen. En wat nou als de zaken zo goed gaan dat je gehuurde hal na een halfjaar ook te klein is? Het bouwen van een tijdelijke loods met een systeemvloer biedt voor al deze problemen een uitkomst. Je vloer leg je vrij eenvoudig neer op je eigen terrein, en is naar wens uit te breiden of te verkleinen. En zit je project erop? Dan breek je je hal met systeemvloer ook gemakkelijk weer af.

Wat is een systeemvloer?

Systeemvloeren laten zich het best omschrijven als vloeren die uit meerdere voorgefabriceerde onderdelen bestaan. Deze onderdelen worden naast elkaar gelegd om zo de gewenste vorm en afmeting van je vloer te vormen. Een tijdelijke systeemvloer staat vaak direct op de ondergrond, waardoor er feitelijk geen graaf- of andere voorwerkzaamheden nodig zijn om je vloer aan te kunnen leggen. Na afbraak van de vloer laat deze bovendien geen fundering of andere sporen na, zoals bij permanente vloeren het geval is.

De opbouw van een systeemvloer

Veel systeemvloeren bestaan uit stalen of houten componenten, die eenmaal op locatie in elkaar worden gemonteerd. Vaak gebeurt dit door middel van een strategische bout- en moerbevestiging. Deze bevestiging maakt dat de vloer een stevige constructie vormt, en dat deze snel en gemakkelijk op te bouwen en af te breken is. De vloer wordt gedragen door een skelet van balken. Hierbij hangt het af van het gewicht dat de vloer moet dragen hoe ver deze balken uit elkaar worden geplaatst. De eigenlijke vloerlaag bestaat uit houten planken of dunnere stalen elementen. Zowel de onderdelen van het skelet als van de toplaag hebben vaste formaten, en zijn dan ook eenvoudig op extra elementen aansluitbaar om de vloer uit te breiden.

Toepassingen voor systeemvloeren

Een gebouw zonder vloer is natuurlijk niet compleet, ook niet als dat gebouw van tijdelijke aard is. Systeemvloeren worden het meest ingezet bij het realiseren van extra magazijnruimte, en kunnen dan ook relatief zware belasting aan. Daarnaast is een systeemvloer ook een prima oplossing om extra kantoor- of winkelruimte te creëren. De extra ruimte kan geschapen worden in een nieuw op te richten bedrijfsruimte, maar met behulp van systeemvloeren kan ook een tweede verdieping gemaakt worden in een bestaand pand. Hiervoor worden op strategische punten stalen palen neergezet, die de vloerconstructie ondersteunen. Zo wordt de constructie van je pand niet extra belast door deze extra verdieping.

Isolatie en bekabeling

Een vloer is meer dan alleen een laag planken om op te lopen. Onder de vloerplaten gaan vaak zaken schuil zoals isolatiemateriaal en kabels voor elektriciteit en internet. Een stalen systeemvloer is opgebouwd uit holle elementen van staal. Tussen deze holtes is het vrij eenvoudig om de nodige bekabeling aan te leggen, zodat je ook in je nieuwe magazijn of kantoorruimte bent voorzien van licht en internet.

 

maak deel uit van ons succes.