Lavenus brengt sportwear en mentale gezondheid samen

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Dat voorkomen beter is dan genezen weten we inmiddels allemaal. Om die reden is het Nationaal Preventieakkoord in het leven geroepen. In dit akkoord staan afspraken die ervoor moeten zorgen dat Nederlanders gezonder worden en blijven. Het sportmerk Lavenus ziet dat sporten een belangrijke rol kan spelen in deze afspraken.

Het belang van sporten

Dat voldoende bewegen belangrijk is voor de gezondheid is al door tal van onderzoeken aangetoond. Als we kijken naar de fysieke gezondheid zien we bijvoorbeeld dat voldoende bewegen de kans verlaagt op het krijgen van diabetes en hart- en vaatziekten. Maar sporten is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid. Ook op mentaal vlak is beweging namelijk van groot belang. Zo verlaagt het de kans op depressieve klachten. Sporten is dus van groot belang. Toch halen de meeste Nederlanders de beweegnorm niet. Volgens deze norm dien je als volwassene 2,5 uur per week matig intensief te bewegen en minimaal 2 keer per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen.

Over de drempel

Het sportmerk Lavenus probeert de drempel om te gaan sporten te verlagen door te letten op comfort en innovatie in hun collectie sportkleding. Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. Er wordt bijvoorbeeld steeds weer gezocht naar nieuwe stoffen, die nog beter zweet en vocht afvoeren. Ook wordt de kleding zoveel mogelijk naadloos gemaakt, zodat er geen irritatie van de huid meer kan ontstaan tijdens het bewegen. Daarbij is het sportmerk ook altijd benieuwd naar gebruikservaringen en staat het nadrukkelijk open voor ideeën van gebruikers die kunnen leiden tot nieuwe verbeteringen. Op deze manier hoopt Lavenus de drempel om meer te gaan bewegen te kunnen verlagen.

Voel je goed!

Bij het sporten komen gelukshormonen vrij, waardoor je beter in je vel komt te zitten. Lavenus draagt hier graag een extra steentje aan bij, door de kleding niet alleen comfortabel, maar ook visueel aantrekkelijk te maken. Hoewel het echte sportkleding is, kun je veel items uit de collectie ook prima op andere momenten van de dag dragen. Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat je net wat beter in je vel zit!

https://lavenus.com

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.