Presentatie bureau The Presentation Factory

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Moet jij binnenkort een presentative geven voor je klant, werkgever of sta je op een podium om een presentatie te geven aan een groep van een paar honderd mensen? Wat de reden ook is om te presenteren, presenteren is voor veel mensen een grote uitdaging. Het roept onzekerheden op, angsten en we vinden het over het algemeen gewoon niet leuk (tenzij het over een onderwerp gaat waar onze passie ook ligt). Hoe je presentatie oogt, is al een heel groot deel van de presentatie. Als je presentatie goed in elkaar zit, dan sta je een stuk zelfverzekerder op het podium én breng je de informatie veel beter over aan het publiek. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf goed voorbereid?

We hebben een aantal tips om jouw presentatie vlekkeloos te laten verlopen.

Presentatie tips

  1. Leer de rode draad van je presentatie uit je hoofd. Je hoeft echt niet elk woordje uit je hoofd te leren, maar in general is het handig als je weet waar je over praat. Als je staat te presenteren en constant ‘uhm’ zegt, haakt je publiek snel af. Zorg er dus voor dat je weet waar je over praat.
  2. Ben ervan bewust hoe je op het podium staat. Hoe reageert jouw lichaam op de spanning van het presenteren? Ga je ineens met veel gebaren praten? Sta je juist doodstil en heb je geen emotie op je gezicht? We adviseren om jezelf een keer op te nemen tijdens een oefen-presentatie om vervolgens te kunnen anticiperen op het resultaat. Beweeg je veel? Zorg dan dat je bijvoorbeeld een pen of een pointer in je handen hebt. Dit zorgt ervoor dat je automatisch een meer natuurlijke houding aanneemt. Praat je heel snel? Neem dan bewust af en toe even diep adem tussen het presenteren door zodat je hartslag weer wat rustiger wordt.
  3. Zet een glas water in de buurt. Ben je heel even je tekst kwijt? Neem een slokje water en herpak jezelf. Het glas water zorgt voor een fijne escape als je een black-out hebt.
  4. Zorg voor een overzichtelijke presentatie. Als een presentatie goed en verzorgd oogt, dan is je doelgroep sneller bereid zijn/haar volledige aandacht aan je te geven. Je kan zelfs een stapje verder gaan en je bedrijfspresentatie door een presentatie bureau laten maken.

 

Als je een presentatie wilt laten maken, neem dan contact op met The Presentation Factory uit Breda voor een vrijblijvende offerte.

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.