Wat zijn de voordelen van een luchtbevochtiger voor uw huis?

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Wat zijn de voordelen van een luchtbevochtiger voor uw huis?

Tijdens de koude wintermaanden (of in de hitte van de zomer als uw airco aanstaat) merkt u misschien dat de lucht in uw huis droog is. Net zoals zeer vochtige lucht slecht kan zijn voor uw gezondheid, kan droge lucht neus- en oogirritatie veroorzaken bij verder gezonde mensen. Een oplossing is het gebruik van een luchtbevochtiger als de lucht in uw huis te droog is.

Hieronder leest u hoe luchtbevochtigers werken, wat de voordelen zijn van het gebruik ervan in uw huis en hoe u de juiste kiest en correct gebruikt.
Zeer droge en zeer vochtige lucht kan uw gezondheid en de staat van uw huis beïnvloeden. Een te vochtige lucht kan schimmel- en meeldauwgroei bevorderen en bijdragen tot gezondheidsproblemen en mogelijke schade aan uw huis. Als u astma of een andere ademhalingsziekte heeft, kan droge lucht dit verergeren.

Vijf voordelen van het gebruik van een luchtbevochtiger tijdens de slaap

Luchtbevochtigers kunnen gunstig zijn voor volwassenen en kinderen tijdens de slaap. De slaap zelf helpt bij herstel, verjonging en onderhoud van ons immuunsysteem. Het toevoegen van een luchtbevochtiger aan uw slaapkamer kan de natuurlijke effecten van slapen versterken. De luchtvochtigheid in uw huis kan met een luchtvochtigheidsmeter worden gemeten. Hier volgen enkele voordelen van het slapen met een luchtbevochtiger in uw slaapkamer.

Niet te droge lucht kan u helpen verkoudheid en griep te voorkomen: Virale verkoudheden en griep kunnen vreselijk aanvoelen en uw slaap ernstig beïnvloeden. In de wintermaanden lijken ze van persoon tot persoon over te gaan zonder tekenen van vertraging. Gelukkig kan lucht met een aanvaardbare vochtigheidsgraad, die niet te droog is, de besmettelijkheid van virussen in de lucht verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat een vochtigheidsgraad van 40% of hoger de besmettelijkheid van het influenzavirus vermindert tot ongeveer 14%. Bij een luchtvochtigheid van minder dan 23% behield bijna 75% van het virus zijn besmettelijkheid (Noti et al., 2013). Een hogere luchtvochtigheid geeft virussen een betere kans om zich aan waterdampdruppels te hechten en uit de lucht te vallen, in plaats van dat virussen zich aan ons hechten en ons direct infecteren. Dit helpt verklaren waarom het droge klimaat van de winter ons vatbaarder kan maken voor ziekten. Bovendien hebben studies aangetoond dat slaaptekort verband houdt met het immuunsysteem van ons lichaam – in het bijzonder met het onderdrukken van de immuunactiviteit, d.w.z. het verhogen van ontstekingen en het verminderen van de antilichaamrespons op hepatitis A- en griepvaccinaties.

Een hogere luchtvochtigheid kan helpen om congestie los te maken: Droge lucht kan ervoor zorgen dat slijm droog en dik wordt, wat kan leiden tot verstopte neusholten. Dit kan leiden tot een verstopte neus, keelpijn en sinuspijn. Bevochtigers kunnen helpen door vocht toe te voegen aan de ruimte, waardoor het slijm in uw neus en borstkas kan worden afgebroken. De vochtigheidsgraad kan met een luchtvochtigheidsmeter worden gemeten.

Verkoudheids- en griepsymptomen kunnen worden verlicht: Als u griep of verkoudheid krijgt, kan het gebruik van een luchtbevochtiger tijdens uw slaap u helpen sneller te herstellen. Naast het losmaken van congestie, kan het helpen uw neusholtes te smeren, waardoor u veel gemakkelijker kunt ademen. Dit kan ook helpen om keelpijn en, voor sommige mensen, sinushoofdpijn te verlichten, en een rustgevende slaap te herstellen. Bovendien kunnen verkoudheids- en koortsverschijnselen ‘s nachts erger zijn, omdat liggen u in een zwakke positie brengt. Koude, droge lucht en een voorovergebogen slaaphouding kunnen van invloed zijn op de opbouw van slijm in de neusholte en het gebrek aan voldoende afvoer tijdens het liggen kan dat slijm ophopen en verkoudheids- en griepsymptomen verergeren. Een luchtbevochtiger kan dit verhelpen door meer vocht aan de lucht toe te voegen.

Vochtige lucht kan een droge huid helpen voorkomen: Droge lucht kan een droge huid veroorzaken. Wanneer uw huid droog is, kan ze gemakkelijker barsten en rimpels vertonen. Dit kan ongelooflijk ongemakkelijk zijn. Helaas is het gebruik van lotion en chapstick bij droge lucht in huis niet voldoende om de huid te hydrateren. Een manier om te helpen is om een aanvaardbaar vochtgehalte in de lucht te hebben, zodat je huid het kan opnemen. Huidaandoeningen die een jeukende huid veroorzaken, zoals eczeem, kunnen de slaap verstoren. Een luchtbevochtiger kan, samen met crèmes, helpen om de vochtigheid van de huid vast te houden, het krabben te verminderen en een ononderbroken slaap te bevorderen.

Het kan helpen je haar en hoofdhuid gezond te houden: Net als de huid op de rest van uw lichaam, kan uw hoofdhuid droog en geïrriteerd raken bij een gebrek aan vocht in de lucht. Hierdoor kan uw hoofdhuid gaan jeuken.

humifidier

 

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.