Zaken Nu
Image default
E-commerce

Hier moet je op letten bij het kopen van een domeinnaam

Het is belangrijk om goed na te denken over je domeinnaam wanneer je een nieuw bedrijf start of een nieuwe website lanceert. Het klinkt misschien als een kleinigheid, maar het stuurt signalen naar bezoekers over het type site dat ze zullen tegenkomen. Het beïnvloedt hoe goed potentiële klanten je website kunnen vinden in de zoekresultaten. De juiste domeinnaam kan een groot verschil maken in de communicatie over wie je bent en wat je online aanwezigheid te bieden heeft. De domeinnaam is belangrijk omdat dit het belangrijkste hulpmiddel is dat je gebruikt om mensen naar je website te krijgen. Het is het eerste wat mensen zien wanneer ze naar je zoeken, je website bezoeken of je posts op sociale media zien. Het is ook meestal het eerste wat mensen zien wanneer ze een e-mail van je ontvangen. De domeinnaam moet weerspiegelen wie je bent en wat je doet. Je kunt de domeinnaam checken bij een webhost om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de behoeften van je bedrijf.

Vermijd het gebruik van streepjes in je domeinnaam

Het wordt aanbevolen om geen streepjes in je domeinnaam te gebruiken. Streepjes zijn moeilijk te typen, lezen en onthouden. Ze kunnen verwarring veroorzaken als iemand ze in hun browser probeert te typen. Er is een veel beter alternatief, en dat is het gebruik van koppeltekens. Koppeltekens zijn veel gemakkelijker te typen omdat ze slechts twee toetsen op het toetsenbord gebruiken. Ze zijn ook gemakkelijker te onthouden voor mensen omdat ze de hele tijd koppeltekens gebruiken in alledaagse schrijftaken. Experts op het gebied van webhosting kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste domeinnaam die aan je verwachtingen voldoet.

Schrijf woorden niet expres verkeerd

Het is een goed idee om te voorkomen dat woorden met opzet verkeerd worden gespeld. Dit komt onprofessioneel over en kan verwarrend zijn voor mensen die op zoek zijn naar vergelijkbare bedrijven. Zorg ervoor dat je geen veelvoorkomende spelfouten van woorden gebruikt bij het registreren van je domeinnaam. Dit kan verwarring veroorzaken bij potentiële klanten. Hetzelfde geldt voor het gebruik van acroniemen of afkortingen die vaak worden misbruikt. Mensen die op zoek zijn naar informatie over deze onderwerpen, zullen niet vinden wat ze nodig hebben.

Zorg ervoor dat het er niet spam achtig uitziet

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je een naam wilt vermijden die er spam achtig uitziet wanneer je op zoek bent naar je perfecte domein. Dit kan aanstootgevende of verwarrende namen, acroniemen, cijfers, afkortingen, koppeltekens en spelfouten bevatten.