Zaken Nu
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe een toegangscontrolesysteem helpt bij tijdsregistratie

Hoe een toegangscontrolesysteem helpt bij tijdsregistratie

Wanneer de deuren van jouw bedrijf gesloten moeten worden met sleutels door de werknemers na een lange werkdag, is het nog wel eens mogelijk dat die deur ontgrendeld blijft. Daardoor is het makkelijk voor dieven om jouw gebouw in de avond binnen te dringen en spullen te stelen. Dankzij toegangscontrole is de deur nooit meer onbedoeld ontgrendeld en kan jij zelf bepalen wie jouw bedrijf mag binnentreden en op welk moment. Daarnaast zorgt een toegangscontrole ervoor dat je nooit meer een sleutel hoeft te vervangen of bij moet laten maken aangezien alles via de toegangscontrole verloopt en er daarvoor geen sleutels nodig zijn.

Gewerkte uren van jouw personeel wordt geregistreerd

Door een toegangscontrole te gebruiken wordt duidelijk wie wanneer de deur binnenkomt en hoe lang diegene in het gebouw blijft. Wanneer jouw gebouw een toegangscontrole heeft kan je dus zien wanneer jouw werknemers binnenkomen. Als zij naar buiten toe willen, moeten zij ook langs die toegangscontrole. Hierdoor zie je duidelijk wanneer jouw werknemer naar buiten gaat en klaar is met werken. Op die manier wordt er dus makkelijk bijgehouden hoe lang jouw werknemer aan het werk is en hoef jij geen aandacht meer te besteden aan de tijdsregistratie. De tijd van op papier zetten, is met de toegangscontrole dus voorbij.

Gegevens worden gedetailleerd weergegeven

Naast dat de gewerkte uren geregistreerd worden, krijg je ook nog eens al die uren en informatie gedetailleerd te zien. Jij krijgt als werkgever dan duidelijk informatie over de werkuren van jouw werknemers. Het is ook nog mogelijk om de pauzetijd eraf te halen zodat je echt alleen de gewerkte uren krijgt te zien.

Wanneer je een bepaalde software hebt om de tijd te registreren van je werknemers, is het ook mogelijk om die software te koppelen aan de toegangscontrole. Op die manier vang je twee vliegen in één klap en bespaar je jezelf nog meer tijd en blijft de toegangscontrole gewoon werken zoals jij het gewend bent.

Gegevens worden op een centrale plek opgeslagen

Met een toegangscontrole wordt alle verzamelde gegevens opgeslagen op een centrale plek. Hierdoor is er al gelijk een mooi overzicht van de gewerkte tijd van jouw personeel. Het is mogelijk om de opgeslagen gegevens te laten verwerken naar wat jij gewenst vindt. Denk hierbij aan dingen als roosterwijzigingen, boekhouding en een check van aanwezigheid bij noodgevallen

Met een toegangscontrole zijn de mogelijkheden eindeloos en kan je op een efficiëntere manier te werk gaan en houd je zo meer tijd over voor andere dingen. Je zou dan bijvoorbeeld met je werknemers kunnen gaan kijken naar de tijdsregistratie en indien nodig maatregelen handhaven zodat het beter verloopt.