Zaken Nu
Image default
Bouw en onderhoud

Aluminium tent steeds populair bij tijdelijke accommodatie

Voor veel bedrijven is ruimte een steeds groter wordend probleem, ruimte is kostbaar en uitbreiden gaat vaak gepaard met grote investeringen. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn, voor veel uitbreidings- en ruimte problemen biedt een aluhal uitkomst.

Wat is een aluhal?

Wat is een aluhal eigenlijk en waar kunnen we dit allemaal voor gebruiken? In de basis is een aluhal een aluminiumtent, dat klink heel simpel en dat is het mooiste, dat is het ook. Daarbij zijn aluhallen in allerlei vormen en maten te verkrijgen. We schetsen een aantal voorbeelden. Een aannemersbedrijf heeft een enorme klus aangenomen waar tijdelijk meer materiaal opgeslagen moet worden dan waar nu ruimte voor is. Een nieuwe opslag bouwen of de huidige uitbreiden gaat gepaard met hoge kosten en een vergunningstraject. Waar op dit moment geen tijd voor is en financieel is het ook niet aantrekkelijk. Een bouwtent biedt uitkomst, een aluminiumconstructie met vrije overspanning (geen steunpilaren) zodat de ruimte optimaal benut kan worden. Stevige wanden en een betonplex vloer zorgen ervoor dat het materiaal wind- en waterdicht kan worden opslagen. Met een overheaddeur als toegang kan de heftruck er gemakkelijk bij.

Flexibele oplossing

Ander voorbeeld is een recente, tijdens de coronapandemie (die nog steeds gaande is) waren er wereldwijd te weinig plaatsen in de ziekenhuizen. Er zijn diverse noodhospitalen opgezet waarbij gebruikt is gemaakt van de aluhal. Ook een aantal test- en vaccinatiestraten zijn gebouwd volgens het aluhal systeem. Binnen 24 uur kan een dergelijke oplossing gerealiseerd worden. De aluhal wordt ingericht met elektra, verlichting, scheidingswanden, deuren en zelfs klimaatbeheersing. De aluhal heeft ook hier vrije overspanning en dak en wanden van ondoorzichtig transculent. Met daarin nog de keuze tussen glazen of plastic zijwanden.

Ideaal voor evenementen

De aluhal leent zich ook perfect voor een evenement. Meerdaagse festivals of sportevenementen bijvoorbeeld. Er zijn standaardtenten, maar ook pagodetenten en luxetenten, zelfs met meerdere verdiepingen. De aluhal is te koop of te huur en biedt daarmee voor de ondernemer flexibiliteit in tijdelijke extra ruimte of representatieve ruimte voor langere termijn. We leven in een dynamische tijd waarin snel schakelen gewenst is. Ondernemers hebben een bepaalde veerkracht die hen in mindere tijden op de been houdt. Veel horecaondernemers hebbe een tijdelijke aluhal neergezet op hun terras zodat ze hun capaciteit konden uitbreiden tijdens de 50% bezetting restricties rondom covid-19. Van knusse glazen serres tot grotere ruimtes van een flink aantal vierkante meters, het heeft ze geholpen de lastige tijd door te komen.

Huisvesting

Ander thema wat ons bezig houdt is het tekort aan woningen en het probleem van huisvesting. Dit treft vaak uitwisselingsstudenten, seizoens-arbeiders en migranten. Ook daarvoor is de aluhal geschikt. Als tijdelijke huisvesting voor uw seizoens-arbeiders of voor de uitwisselingsstudenten aan de universiteit. De tijdelijke huisvesting kan worden ingericht met kamers, elektra, sanitair, verlichting, verwarming en scheidingswanden. Dit kan binnen enkele dagen gerealiseerd worden. Deze aluhallen worden ook vaak ingezet bij spoedgevallen zoals bij opvang voor vluchtelingen en in gevallen van natuurrampen en oorlogen. Ook bij het ongelukkig geval van woningbrand kunnen deze aluhallen worden ingezet. De aluhallen zijn erin verschillende formaten en zorgen voor een fatsoenlijke huisvesting en veilige leefomgeving.