Geen wormen meer voor je kat

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Darmwormen komen zeer vaak voor bij katten. In feite, komt het zo vaak voor dat je kat zich waarschijnlijk vroeg of laat last krijgt van deze onaangename parasieten . De enige manier om zeker te zijn dat jouw kat wordt beschermd is om ze te ontwormen ten minste vier keer per jaar (en vaker voor avontuurlijke buitenkatten en vruchtbare jagers).

 

Dus, hoe vaak moet je je kat ontwormen? Laten we dat uitzoeken.

Hoe Vaak Moet Ik Mijn Kat Ontwormen?

Volwassen katten: de meeste katten moeten ten minste om de drie maanden ontwormd worden. Een typisch ontwormingsschema is vier keer per jaar-één keer per seizoen.

Vruchtbare jacht katten: katten die graag jagen hebben een veel hoger risico op het krijgen van wormen door het eten van geïnfecteerde knaagdieren zoals muizen. Om deze reden, jouw dierenarts is waarschijnlijk aan te bevelen ontwormen uw kat maandelijks.

Kittens: als je een gespeend kitten hebt dat nog nooit ontwormd is, of je weet niet of of wanneer ze voor het laatst ontwormd zijn, is het aan te raden dat je zo snel mogelijk je dierenarts raadpleegt om een ontwormingsschema te plannen op basis van de behoeften van het kitten. Je kunt ook meer te weten komen in onze gids voor ontwormende kittens.

De voordelen van ontwormen van jouw kat

Het ontwormen van jouw kat op een regelmatige ontworming schema kan helpen je huisdier te beschermen.

Help jouw kat gezond te houden: katten met wormen lijken aan de buitenkant misschien perfect gezond, maar aan de binnenkant is het een ander verhaal. Wormen leven in de darmen en voeden zich met de voedingsstoffen of het bloed van uw kat. In sommige gevallen kan dit leiden tot gewichtsverlies, verhoogde eetlust, diarree, droge en grove vacht en zwakte. Ernstige infecties kunnen leiden tot bloedarmoede of een” ronde buik.”

Helpt herinfectie te voorkomen: de meeste ontwormers werken door de wormen in uw kat te verlammen en te doden. Regelmatig, continu ontwormen is van vitaal belang om te helpen verwijderen van verdere wormen die jouw kat kan oppikken

Helpt jezelf en je dierbaren te beschermen: sommige wormen, zoals rondwormen, kunnen via verontreinigde grond of huisdierenafval op mensen terechtkomen en kunnen schade aan organen en ogen veroorzaken. Hoewel dit zeer zeldzaam is, kan het ernstig zijn — vooral voor jonge kinderen, wat in extreme gevallen tot blindheid leidt. Ontwormen van uw kat kan helpen verminderen de kans dat jouw familie tegenkomen darmwormen.

 

Wat voor ontwormer moet ik gebruiken?

Er zijn verschillende soorten ontwormende behandelingen, zoals tabletten of korrels, die op verschillende manieren aan jouw kat kunnen worden gegeven. Jouw dierenarts kan je adviseren over het beste type voor je kat.

Tablet

Meestal gegeven aan katten direct of gemengd in hun voedsel, ontworming tabletten zijn de meest voorkomende soort beschikbaar.

Pasta of korrel

Terwijl sommige vinden dit formaat moeilijker te beheren dan tabletten en druppels, dit is een andere optie beschikbaar voor eigenaren van huisdieren, vooral degenen die graag ontwormen behandelingen mengen in het voedsel van hun kat.

 

Welke soorten wormen bij katten moet ik behandelen?

Rondwormen en lintwormen zijn twee van de meest voorkomende soorten wormen uw kat is waarschijnlijk op te halen.

Rondwormen 

Rondworminfecties komen voor bij katten van alle leeftijden over de hele wereld, maar vooral bij kittens. Katten kunnen rond wormeieren uit een verontreinigde omgeving of door het eten van besmette knaagdieren innemen. Volwassen rondwormen kunnen oplopen tot vier centimeter lang en leven in de darm van de kat, waar ze overleven op voedsel uw kat eet. 

Lintworm

Deze wormen zijn lang, plat en bestaan uit vele segmenten en worden via kleine knaagdieren of vlooien op katten overgedragen. Lintwormen leven in de dunne darm en absorberen voedingsstoffen die uw kat eet. Soms hun eieren kunnen worden gespot in uw kat uitwerpselen, verschijnen als granen van rijst. Lintwormen zijn meer kans voor invloed oudere katten, tenzij een kitten heeft vlooien.

 

Moet ik een binnenkat ontwormen?

Kortom, Ja: alle katten moeten regelmatig ontwormd worden. Vlooien die lintwormen dragen kunnen gemakkelijk in huizen komen, een ritje op kleding en tassen, andere huisdieren of bezoekers koppelen. Binnenkatten kunnen gemakkelijk vlooien– en mogelijk lintwormen innemen wanneer ze zichzelf verzorgen.

Regelmatig behandelen van jouw kat met een vlo preventief kan ook helpen verminderen het risico van hen krijgen lintwormen. Praat met uw dierenarts over de beste vlooien behandeling en ontwormen producten voor jouw kat. Op zoek naar een goede wormkuur voor je kat? Die zijn te vinden bij Happy Animal.nl.

 

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.