Zaken Nu
Image default
Auto-industrie

Wat je moet zoeken in een baby wieg

Wat je moet zoeken in een baby wieg

Om goede slaapgewoonten te krijgen, is het handig om een vaste slaapplek voor uw baby te hebben. Sommige kinderen beginnen na de geboorte in een babywieg te slapen, terwijl anderen in hun eigen wiegje beginnen. Veel ouders en verzorgers vinden het een prettig idee dat er een overgang minder gemaakt hoeft te worden en kiezen daarom voor een wiegje als slaapplek voor hun baby.

Maat

Controleer voor de aankoop de afmetingen van uw rotan wieg en de ruimte in de kamer van uw kind waar de wieg komt te staan. Standaard wiegjes meten meestal ongeveer 28 inch x 52 inch, terwijl mini wiegjes meestal tussen 24 en 28 inch x 36 tot 43 inch meten.

Standaard vs. Cabrio

Hoewel je het misschien niet weet vanaf het moment dat je kind geboren is, probeer je te bedenken hoe je kind het wiegje zal gebruiken en of je al peuterbedden of grotere bedden hebt. Er zijn veel verschillende soorten wiegjes op de markt, dus het is belangrijk om het verschil te weten en wat het beste werkt voor de levensstijl van uw gezin.

Standaard: Een standaard wieg meet meestal ongeveer 28 inch x 52 inch en kan niet worden omgezet in een peuterbed of full-size bed. Een standaard wieg kan onmiddellijk worden gebruikt zodra de baby is geboren en meestal totdat het kind eruit probeert te klimmen of de mijlpalen van de wieg heeft bereikt. Als het niet kan worden omgebouwd tot een peuterbed, moet u apart een peuterbed kopen.

Ombouwbaar: Ombouwbare wiegjes kunnen een gewoon wiegje veranderen in een peuterbed en vervolgens in een full-size bed. Deze zijn perfect als u het meeste uit uw geld wilt halen, omdat ze kunnen worden gebruikt vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid.

Mini: Mini wiegjes kunnen alleen baby’s tot een bepaalde grootte houden, omdat ze kleiner zijn en niet zijn ontworpen om het gewicht van een ouder kind te houden zoals standaard wiegjes. Zodra de baby de gewichts- of leeftijdsgrens bereikt, is het tijd voor een nieuw bed. Als je echter een veilige slaapruimte nodig hebt die klein en compact is, zijn mini wiegjes een goede optie.

Dakkant: Dropside wiegjes werden 10 jaar geleden verboden na de dood van tientallen baby’s. Ze zijn niet veilig om te gebruiken, zelfs niet tweedehands, en het is illegaal om ze te verkopen.

Veiligheid tussen de spijlen

Net zoals het belangrijk is om de afmetingen te controleren, is het ook belangrijk om de afstand tussen de latten van het wiegje te controleren. Volgens de Consumer Product Safety Commission mag de ruimte tussen de latten van het ledikant niet meer zijn dan 6 cm.3 Als u deze afstand dubbel controleert, weet u zeker dat het lichaam van uw kind er niet doorheen kan glippen. Kijk ook altijd of er latten ontbreken of gescheurd zijn.

Hoogte van de matras

Voordat u uw kind in het wiegje legt, moet u controleren hoe hoog de zijkanten van het wiegje zijn ten opzichte van de bovenkant van de matras om te voorkomen dat uw kind eruit klimt en zich mogelijk bezeert. Volgens de voorschriften van de American Academy of Pediatrics moeten de zijkanten van een kinderbedje minstens 26 inch hoog zijn ten opzichte van de bovenkant van het matras.

Wanneer moet een baby naar een wieg worden overgebracht?

De overgang van een baby naar een wiegje is een kwestie van keuze en levensstijl. Sommige baby’s slapen meteen in hun wiegje, terwijl andere eerst in een wiegje of speeltuintje slapen. De meeste baby’s zullen na 3 tot 6 maanden naar een baby wieg verhuizen.

Hoe lang moet een baby in een wiegje?

Baby’s zijn allemaal verschillend. Sommige baby’s kunnen tot 3 jaar in hun wiegje blijven liggen, terwijl andere baby’s protesteren of zelfs uit hun wiegje klimmen als ze 18 maanden oud zijn. Er is een bepaalde mate van volwassenheid en gezonde slaapgewoonten nodig om de hele nacht in een groot kinderbed te blijven liggen, dus probeer je kind zo lang als veilig mogelijk is in een wiegje te houden.