Waarom is een digitaal visitekaartje de toekomst?

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Langzaam digitaliseert alles. En dit is niet zo vreemd, want digitaal kan je documenten en belangrijke informatie veiliger opslaan. Er bestaat nu ook een digitaal visitekaartje en dit visitekaartje heeft heel veel voordelen. Ben je benieuwd naar deze voordelen? Lees dan vooral verder!

 

De voordelen van een digitaal visitekaartje 

 De digitale visitekaartjes werken met NFC-technologie en daarom kan je het ook een NFC visitekaartje noemen. Mocht jouw zakenpartner geen NFC-functie hebben op zijn telefoon, dan is dit geen probleem, want het digitale visitekaartje kan ook worden voorzien van een QR-code. Dit is slechts één van de voordelen van deze mooie visitekaartjes. De andere voordelen van dit soort visitekaartjes zijn onder andere:

 

Ze kunnen tegen een stootje 

Deze visitekaartjes zijn gemaakt van plastic en kunnen daarom best tegen een stootje. Deze plastic visitekaartjes zijn duurzaam en ze zien er ook heel professioneel uit. Met deze visitekaartjes maak je dus meteen een goede indruk op jouw zakenpartner. Deze kaart is duurzaam, omdat ze gemaakt zijn van duurzaam plastic. Door dit duurzame plastic gaan de digitale visitekaartjes langer mee. Ze zijn ook duurzaam, omdat je slechts één visitekaartje nodig hebt om jouw gegevens door te geven aan meerdere zakenpartners.

 

 De kaart blijft mooi  

 In vergelijking met de papieren visitekaartjes kan dit digitale visitekaartje niet verfrommeld worden. Ook is het plastic visitekaartje waterdicht. Een digitaal visitekaartje is dus veel steviger als je hem vergelijkt met de papieren variant. Dit visitekaartje kan je laten bedrukken met een bedrijfslogo of een tekst. Zo kan jouw zakenpartner, tijdens het scannen, meteen zien waar jouw bedrijf over gaat. Hiermee maak je meteen een goede eerste indruk! Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken of je genoeg visitekaartjes bij je hebt. Het digitale visitekaartje kan namelijk meerdere keren gescand worden. Met zo´n visitekaartje kan je dus altijd jouw gegevens aan jouw collega´s of zakenpartners doorgeven.

 

De NFC code brengt ook veel voordelen! 

Dankzij de NFC-code kan jouw zakenpartner jouw gegevens in een fractie van een seconde op zijn telefoon binnenkrijgen. Je hoeft alleen jouw visitekaartje tegen de telefoon van jouw zakenpartner te houden om je gegevens door te geven. Nadat jouw zakenpartner jouw gegevens ontvangen heeft, kan hij deze snel en gemakkelijk in zijn telefoon opslaan. Voor de QR-code is het dezelfde methode. Jouw gegevens worden dan doorgegeven, nadat jouw zakenpartner de QR-code gescand heeft. De NFC- en QR-code kan ook gebruikt worden om jouw zakenpartner naar jouw website toe te sturen of om een Google Maps locatie door te geven. Tijdens een videogesprek kan je jouw gegevens, dankzij de QR-code, ook doorgeven. Hou jouw digitale visitekaartje dichtbij jouw camera en laat jouw zakenpartners jouw QR-code scannen. Wanneer hun de code gescand hebben, worden hun doorverwezen naar jouw site of krijgen hun jouw gegevens binnen. Dit is zeker een pluspunt, wanneer jouw zakenpartner in een ander land woont. 

 

Ik hoop je genoeg geïnformeerd te hebben over de digitale visitekaartjes, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken tijdens een zakelijke introductie!

 

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.