Hoe kies je een fotograaf Utrecht?

Categories
Table of Contents
Share :

Gerelateerde
berichten

Fotograferen begint met goede apparatuur, maar dat is inderdaad slechts het begin. Beheersing van techniek, weten wat een goede compositie is, kleurverhoudingen, lichtbeheersing en kennis over nabewerking bepalen het uiteindelijke beeld, de definitieve foto. Vakfotografen weten daar alles over en hebben veel ervaring in deze en nog veel meer onderwerpen die aan bod komen bij het fotograferen. Bij Marcel Schenk, professioneel fotograaf Utrecht, komen al deze facetten samen en vormen het ultieme portret, precies zoals jij het graag ziet.

De techniek

Om te beginnen is het belangrijk je apparatuur te kennen en de basistechnieken onder de knie te krijgen. Wanneer je eenmaal weet welke combinaties van diafragma, sluitertijd en ISO-waarde nodig zijn om in diverse lichtomstandigheden te werken en om verschillende effecten in de foto’s te krijgen ben je al een heel eind op weg. Dan wordt het tijd om vooral heel veel te fotograferen. Vakfotografen als Marcel Schenk, fotograaf Utrecht, heeft daarvoor bij internationaal erkende fotografen zijn ervaring opgedaan. Doordat er met verschillende lichtbronnen gewerkt kan worden, bijvoorbeeld externe flitsers, is beheersing van het licht belangrijk. Marcel Schenk, fotograaf Utrecht, kent de kracht van licht en benut die optimaal voor het beste beeld.

De beeldvorming

De compositie bepaalt de beeldvorming. Hoe sterker de compositie, hoe meer aandacht er naar het onderwerp gaat, hoe krachtiger de foto. Marcel Schenk, fotograaf in Utrecht, weet als geen ander hoe hij composities kan maken om het portret zo echt en puur mogelijk te fotografen. De focus ligt op het onderwerp, dat staat centraal. Het is belangrijk zo min mogelijk zaken die niets met het onderwerp te maken hebben op de foto vast te leggen. Door een goede interactie met de geportretteerde kan het uiterste uit expressie in combinatie met de omgeving gehaald worden.

De belichting

Professioneel vakfotograaf Marcel Schenk, fotograaf Utrecht, weet als geen ander hoe deze en andere tips en trucs voor het meest optimale resultaat zorgen. Niet alleen de interactie tussen model en fotograaf speelt een grote rol, de belichting, die de uiteindelijke sfeer bepaalt, is net zo belangrijk. Heldere belichting geeft een heel ander effect dan wanneer er meer met schaduwen en donkere partijen gewerkt wordt. In hoeverre wordt een gezicht belicht en doet de achtergrond wel of niet mee in het beeldverhaal, het zijn allemaal keuzes die gemaakt worden om de opname optimaal te maken.

Persoonlijke benadering

Normaal gesproken zijn scherpe foto’s de doelstelling, maar in sommige situaties kan een onscherpte in de achtergrond of een verloop van scherpte, bijvoorbeeld in een portret, een bijzonder mooi effect geven. Professioneel vakfotograaf Marcel Schenk, fotograaf Utrecht, weet precies welke technieken hij moet gebruiken om die foto te maken die gevraagd wordt. Een mooi portret voor thuis of juist een zakelijk portret vragen beiden om een heel andere benadering.

Portretfotografie

Het is een tak van fotografie die veel vraagt van zowel de fotograaf Utrecht, als van het model. De samenwerking tussen beiden in combinatie met het licht, de compositie, het weergeven van het te vertellen verhaal en de perfecte nabewerking vormen de ultieme uitdaging voor de fotograaf uit Utrecht om een top foto neer te leggen.

 

Nog niet gelezen?

Check deze artikelen!

maak deel uit van ons succes.