Zaken Nu
Image default
Financiële diensten

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Wat is voor een ondernemer nu een reden om een kredietverzekering af te sluiten? Wie kijkt naar de manier waarop de stromen door de productie- en distributieketen lopen, snapt al snel hoe kwetsbaar iedere schakel kan zijn. Wanneer je dit kan opvangen door simpelweg een goede verzekering af te sluiten, dan is dat eigenlijk maar een kleine stap om te zetten. Het is wel goed om te weten hoe je dit aanpakt.

Geen schade door anderen

Een kredietverzekering doet eigenlijk hetzelfde als andere verzekeringen. Het dekt je tegen schade die buiten jouw schuld om ontstaat. In dit geval gaat het dan om financiële schade wanneer één van je afnemers niet aan de verplichtingen kan voldoen. Wanneer iemand jou niet kan betalen, kan jij jouw leveranciers weer niet betalen. Met een verzekering van bijvoorbeeld Coface kan je die problemen dan opvangen.

Indekken tegen geruchten

Je kunt je met een kredietverzekering ook goed indekken tegen geruchten. Het voordeel van dit type verzekering is namelijk dat je ze ook per afnemer of zelfs per transactie kunt afsluiten. Mocht je in de wandelgangen horen dat het bij één van de afnemers niet zo goed gaat als ze zouden willen, dan kan je alvast je maatregelen nemen zonder dat iemand dit hoeft te weten. Zo hoef je dus zelf geen schade te lijden in zulke gevallen.

Nieuwe relaties veiliger aangaan

Met een kredietverzekering wordt het ook net wat gemakkelijker om veilig een nieuwe klantrelatie aan te gaan. In het begin weet je misschien niet helemaal wat je van een bepaalde klant moet verwachten. Je wilt dan niet direct een groot risico nemen. Aan de andere kant wil je ook geen kansen laten liggen. Op deze manier kan je je daartegen beschermen. Je sluit dan gewoon een verzekering op maat af en zorgt voor de nodige zekerheid.