Zaken Nu
Image default
Bedrijven en samenleving

Krommenhoek: Oud ijzer recyclen in Dordrecht

In Nederland is recycling een manier van leven. Er zijn dan ook talloze organisaties en bedrijven die mensen helpen om oude materialen opnieuw te gebruiken. Eén zo’n bedrijf is Krommenhoek, gevestigd in Dordrecht. Deze bloeiende organisatie recyclet niet alleen ijzer, maar voorziet klanten ook van een reeks producten van gerecycled ijzer. Laten we eens kijken hoe Krommenhoek een verschil maakt voor het milieu.

 

Wat Krommenhoek doet

Krommenhoek recyclet ijzerKromm van bronnen zoals schepen, gebouwen en bruggen die buiten gebruik zijn gesteld of anderszins zijn afgedankt. Vervolgens maakt het team van dit oude ijzer nieuwe producten zoals meubels, tuindecoraties en beelden. Deze artikelen worden vervolgens verkocht aan klanten die hun huis milieuvriendelijker willen maken zonder aan stijl of kwaliteit in te boeten.

 

Behalve dat Krommenhoek nieuwe artikelen maakt van gerecyclede materialen, verkoopt hij ook antieke stukken die oorspronkelijk van ijzer zijn gemaakt. Dit antiek is er in alle soorten en maten en varieert van haarden tot deuren tot lampen en lampen – allemaal met een opvallende vintage charme die karakter geeft aan elke kamer of buitenruimte.

 

De voordelen van recycling van ijzer

Het recyclen van ijzer heeft talrijke voordelen voor zowel het milieu als de consument. Om te beginnen vermindert het de hoeveelheid afval die elk jaar naar de stortplaats gaat door bestaande materialen te hergebruiken in plaats van nieuwe te maken. Het helpt ook de natuurlijke hulpbronnen te behouden omdat er geen extra mineralen of energie hoeft te worden gewonnen voor de productie. Ten slotte kunnen we door ijzer te recyclen voorwerpen die anders ongebruikt of weggegooid zouden zijn, een tweede leven geven. Zo besparen we grondstoffen en voegen we unieke decorstukken toe aan onze huizen!


Nu we streven naar meer duurzame leefgewoonten, bieden bedrijven als Krommenhoek een dienst van onschatbare waarde – oud ijzer recyclen tot prachtige producten en tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen behouden. Van antieke stukken tot moderne sculpturen gemaakt met traditionele technieken, bieden ze klanten een scala aan keuzes als het gaat om het veranderen van hun huizen in milieuvriendelijke oases zonder in te boeten aan stijl of kwaliteit! Als je op zoek bent naar een creatieve manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en toch plezier te beleven aan interieurprojecten – kijk dan niet verder dan Krommenhoek!