Zaken Nu
Image default
Auto-industrie

Snel transcriberen met spraakherkenning

Spraakherkenning is in de afgelopen jaren een stuk beter geworden. Toch blijft het soms lastig om vaktermen goed te transcriberen. De meeste software heeft simpelweg niet de kennis voor vakjargon. En dat is jammer als dat wel cruciaal is voor je rapporten, verslagen, aantekeningen en transcripties. Daarom kun je bij spraakherkenning.nl gerichte spraakherkenningssoftware vinden. Zo is Dragon medical gericht op de medische sector. Deze software herkent dus vaktermen en kan deze transcriberen. Dat is in bepaalde beroepen wel zo prettig en vaak een stuk sneller dan met een menselijke assistent. 

 

Dragon medical

Je kunt namelijk direct dicteren wat er opgeschreven moet worden en Dragon medical schrijft dit dan voor je uit. Je hoeft vervolgens niet voor iedere vakterm je tekst na te lopen. Iets dat je wel zou moeten doen als je algemene spraakherkenningssoftware zou gebruiken. Die zijn niet getraind op vaktermen. Dragon medical is dat juist wel. In verschillende beroepen kan dit praktisch zijn. Het scheelt je in ieder geval zelf uittypen en het gaat een stuk sneller dan het dicteren aan een persoon. Een persoon heeft verwerkingstijd nodig om de woorden uit te typen en kan daarin afgeleid raken en wellicht iets belangrijks overslaan. 

 

Voor andere sectoren

Dragon medical is niet de enige gerichte spraakherkenningssoftware. Ook voor andere branches of sectoren is er gerichte software ontwikkeld. Bijvoorbeeld voor het bedrijfsleven of voor het onderwijs. Beide sectoren die ook branche specifieke taal gebruiken. Dat betekent niet dat de software perfect is. Sommige dingen zal de software van jou moeten leren. Dan is het belangrijk dat je de aanpassingen voor terugkerende fouten herstelt in de software zelf en niet achteraf in je tekstverwerker. Zo leert de software ervan. Om hiermee om te gaan kun je een training volgen die je leert te werken met Dragon medical of een andere software.